Як правильно їсти яблука: названо найкориснішу частину
Яблука містять багато корисних складників. Проте їх потрібно з’їдати разом із кісточками: саме вони містять велику кількість йоду.
Австралійські вчені впевнені, що 90% людей неправильно їдять ці фрукти, адже залишають огризки. Як розповіла дієтолог Карина Дейнеко "Сніданку з 1+1", яблука у раціоні незамінні.
За її словами, у них міститься багато вітаміну С, магнію, заліза, фосфору та пектину, але важливо їсти не більше двох таких фруктів за день. Якщо людина здорова і у неї немає проблем з кишківником, з підвищеною кислотністю шлунка, то найкраще з’їдати яблуко в свіжому вигляді в першій половині дня.
"Кісточки в яблуках містять велику кількість йоду. Також там є така речовина як амегдалін, яка в невеликих кількостях буде безпечна для нашого організму і навіть буде виконувати роль антиоксиданту. Але якщо ми перевищимо дозування – речовина стане отруйною", – пояснила Дейнеко.
Читайте: Небезпечніше, ніж куріння: Супрун розвінчала міфи про правильне харчування
На думку стоматологів, поїдання яблука може замінити одне чищення зубів щіткою, адже фрукт допоможе зчистити наліт. Проте після цього все одно потрібно ополоснути порожнину роту водою.
Як повідомляв OBOZREVATEL, спеціалісти назвали 8 корисних фруктів для красивої фігури.