Психолог розповіла, як захистити дитину від педофілів

15,8 т.
Психолог розповіла, як захистити дитину від педофілів

Психолог та письменник Неллі Верховська дала батькам кілька важливих порад про те, як можна захистити їх дітей від педофілів.

Про це вона розповіла у своєму блозі на Обозревателе.

Перше, на що звертає увагу батьків психолог - це те, що не всі педофіли - насильники. Велика частина з них намагається психічно придушити або обдурити дитину, таким чином переконавши її, що секс з ним - це необхідна дію. Також вона зазначає, що найчастіше педофіли - це хтось із знайомих дитини: "Найбільша категорія - це педофіли-родичі. Чужий маніяк, що наздогнав і поглумився над дитиною, зустрічається рідше, ніж педофіли батьки і ті, хто постійно має доступ до малюка (родичі, сусіди, вихователі, батьки друзів). І не завжди мова йде про педофіла-чоловіка" , - відзначає вона.

Відео дня

Експерт виділила 3 ??основні специфіки згвалтувань дітей:

1. Незнайомець, який починає тискати чужу дитину і намагається кудись її відтіснити або залишитися з нею наодинці - майже 100% маніяк або викрадач.

2. Дорослий повинен контролювати не тільки фізичні дії незнайомої людини по відношенню до дитини, а навіть те, що говорить їй незнайомець. По відношенню до дітей може бути і словесне насильство. "Наприклад, педофіл може із захватом розповідати, як би йому хотілося отримати оральні ласки від цього дитяти. Тільки одні ці слова можуть завдати дитині психологічної травми", - відзначає експерт.

3. Відсоток згвалтувань дітей, про яких ніхто ніколи не дізнається, досить великий. Все це тому, що дитина побоялася розповісти про те, що з нею сталося. "Навіть дорослі часто соромляться розповісти, що їх згвалтували або неприємно сексуально домагалися. З віком люди черствіють і подібні одкровення можуть викликати глузування, а не підтримку. Але ж будь-який недоречний жарт чи необережне зауваження - це травма для душі, яка ще не виробила захисні механізми" , - говорить психолог.

Тому, найголовніша порада батькам - не боятися розмовляти з дітьми на цю тему!

Розмовляти з дитиною про статеве виховання психолог радить з того віку, коли дитина більш-менш розуміє ваші слова і сенс сказаного. Для початку достатньо просто пояснити малюкові, щоб він завжди розповідав вам, як з ним поводяться інші люди: що роблять і що говорять.

Також важливо, щоб дитина засвоїла просту річ - якщо їй не подобається, те що з ним відбувається, потрібно тікати від тієї людини. А приблизно з 7-річного віку можна і більш грунтовно розповісти дитині про небезпеки статевого життя. Чим раніше ви це зробите, тим краще для вашої дитини. Інакше вас може випередити хтось інший. А якщо серед ваших знайомих або родичів є ті, які будуть говорити вам, що "йому/їй ще рано", пам'ятайте, що чужі комплекси не можуть бути виправданням для відсутності психологічного захисту ваших дітей.

"Більш того, знаючи, що батьки зрозуміють і підтримають, а не заверещать і засудять - більше шансів, що при наявності сексуальної травми, дитина вам про неї розповість", - зазначає психолог.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог Дмитро Карпачов дав кілька порад батькам, про те як правильно карати дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки