Медики назвали сорти риби, які не можна вживати вагітним

8,6 т.
Медики назвали сорти риби, які не можна вживати вагітним

Американські вчені з'ясували, які сорти риби можна їсти вагітним, не нашкодивши здоров'ю малюка, і назвали ті, які вживати майбутнім мамам небажано.

Рекомендації експертів опубліковані на сайті управління з безпеки продуктів і ліків США.

Медики розділили сорти риби на три категорії:

- "Кращий вибір" (дві-три порції риби в тиждень);

- "Хороший вибір" (одна порція риби в тиждень);

- "Ні в якому разі" (риба, яка містить максимальну концентрацію ртуті).

Найбільш небезпечною рибою в меню вагітної і годуючої матері медики назвали королівську макрель, акулу, марліни, рибу-меч, помаранчевих австралійських йоржів, великооких тунців та амадау з Мексиканської затоки.

А найкориснішими сортами вчені вважають лосось, тріску, оселедець, камбалу, сібас, сардину, консервований тунець, морського окуня, а також креветки, краби і устриці. Така риба багата білком, жирними кислотами омега-3, вітамінами та мікроелементами.

Також вчені відзначають, що розмір порції для дорослих повинен бути 115 грамів. Дітям же рибу можна вводити в раціон харчування з 2-річного віку не частіше одного-двох разів на тиждень.

Раніше "Обозреватель" повідомляв про варіанти вирішення п'яти найбільш поширених проблем в харчуванні дітей.