"Нещасні школярі!" Український письменник кинув виклик системі

10,4 т.
'Нещасні школярі!' Український письменник кинув виклик системі

Український письменник, підприємець і засновник одного з приватних ліцеїв столиці Володимир Співаковський зробив немалий вклад в розвиток української освіти, проте побороти систему і запровадити те, що сучасним школярам дійсно потрібно і цікаво, не так просто.

Про що він і говорить у своєму черговому зверненні до підписників в соціальній мережі Facebook.

"Що значить в школі - не можна підказувати? Що значить - не можна багаторазово виправляти і виправляти написане?", - пише Співаковський та наводить приклади, як все відбувається в реальному, дорослому житті: архітектор спочатку робить ескіз, письменник - кілька разів перечитає і відредагує свій текст, а спортсмен завжди має 3 спроби, і з них вибирають, ту де результат був кращим, а не середнім.

Відео дня

"

І тільки (!) нещасного школяра (!!) змушують відповідати відразу, негайно. І нехай він тільки спробує зробити затримку хоч на пару секунд... Все, двійка, незадовільно, і зіпсоване життя

", - говорить він про школярів.

На думку письменника в школі навпаки повинні навчити бачити свої помилки, вміти їх виправляти. Саме таким чином дитина може підготуватися до дорослого життя.

"Навчання - це не те, коли тобі ставлять оцінку за те, що ти вивчив або не вивчив... Навчання - це коли ти багато разів виправляв, поліпшував свою контрольну роботу, долаючи муки творчості, виявляючи силу волі, і думаючи про те, як ще поліпшити те, що вже і так добре...

Ось в чому треба кардинально міняти весь процес навчання. У школі треба домагатися не оцінок, а досягнення кожним учнем своїх ідеальних результатів, не рахуючись з кількістю спроб. Давати стільки спроб, скільки учень захоче (для цього ми і здійснюємо тепер реформу освіти "з людським обличчям")", - робить висновок Співаковський.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", блогер порівняв вступ дитини до школи з гладіаторськими боями.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки