Про силу волі і вибір бути сильною: історія про те, як це бути мамою дитини з аутизмом

9,1 т.
Про силу волі і вибір бути сильною: історія про те, як це бути мамою дитини з аутизмом

Олеся Корженевська, продюсер фестивалю День вуличної музики та мама п'ятирічного хлопчика Федора, в день поширення інформації про проблему аутизму, який проходить у всьому світі 2 квітня, поділилася зворушливою історією про свого сина і про те, як можна жити повним життям, займаючись на фортепіано, катаючись на лижах і граючи в шахи, маючи діагноз "розлад аутичного спектру" (РАС), яку неможливо прочитати без сліз.

"Так сильно я, напевно, не плакала ніколи з тих пір, як народився син. Я ридала і не могла вести машину. Ми мало не потрапили в аварію, поки дісталися додому. Моя хресна, педіатр Федора, заспокоювала мене по телефону як могла - все було марно і сльози текли рікою. Звичайно ж ніяку хімію я не збиралася колоти сину, і слава Богу, бо аутизм - це не хвороба і його неможливо вилікувати ніякої хімією", - ділиться емоціями Олеся про той день, коли вперше їй невролог сказав про проблеми у Федора.

Відео дня

"Усі думають, що я така класна мама і тому так займаюся сином, а у мене просто немає вибору. І для нас з чоловіком його кожен мікро-прорив - це свято! Саме тому у нас свято майже кожен день. Щодня він вчить нас абсолютної любові і щодня ми в цій любові живемо. Я дякую тобі, мій син, за те, що ти вибрав нас своїми батьками і зробив сильнішими. Ти - наше все! Будь найщасливішим хлопчиком на землі, а в інших речах ми тобі допоможемо", - робить висновок мама.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, хто в родині перший зауважує симптом аутизму у дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки