Бережіть дітей: немовля померло від поцілунку дорослого

30,9 т.
Бережіть дітей: немовля померло від поцілунку дорослого

Не багато батьків знають, що така проста річ, як поцілунок, може стати смертельною для їхньої новонародженої дитини. 

Як повідомляє CBSNews, саме це сталося з новонародженою дівчинкою на ім'я Маріана Сифре зі США, яка прожила лише 18 днів. 

За інформацією лікарів, причиною смерті дівчинки став неонатальний герпес. За словами її матері Ніколь, дівчинка народилася 1 липня і виписалася з лікарні абсолютно здоровою. Через шість днів, вона опинилася в лікарні: у неї відмовила печінка, відкрилася внутрішня кровотеча і не згорталася кров. Лікарі швидко з'ясували, що Маріана заразилася вірусом простого герпесу 1 типу, який привів до вірусного менінгіту. 

Відео дня

Вірус герпесу, найімовірніше, передався дитині від дорослої людини з поцілунком. 

"Більшість дорослих інфіковані вірусом HSV-1, який знаходиться в слині, але ніяк не проявляється", - йдеться в заяві Департаменту охорони здоров'я і психічної гігієни Нью-Йорка. "Інфекція HSV-1 може поширюватися, коли заражена слина доторкається слизової оболонки або порізу, або розриву на шкірі", - повідомили фахівці. 

У дорослих цей вірус може викликати застуду, а ось для новонароджених він є серйозним випробуванням. 

Щоб убезпечити свою дитину від такої хвороби або вчасно надати їй допомогу, варто звертати увагу на симптоми. У малюка може спостерігатися висип, лихоманка, дратівливість і втрата апетиту. Варто також ретельно контролювати, щоб усі, хто торкається до вашої дитини, мили руки. 

Батьки дитини всіляко поширюють свою історію, щоб убезпечити інших батьків від подібного горя. 

Як раніше повідомляв "Обозреватель", грудне вигодовування дитини протягом більше двох років збільшує ризик виникнення стоматологічних захворювань в 2,4 рази в порівнянні з тими, кого годували грудьми у віці до одного року.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки