Вчені пояснили, чому первістки розумніші за молодших дітей

12,5 т.
Вчені пояснили, чому первістки розумніші за молодших дітей

Дослідження, проведені в Університеті Едінбургу, показали, що первістки виростають більш розумними, ніж їх молодші брати і сестри.

Про це повідомляє Metro.

Протягом двох років вчені спостерігали за розвитком 5 тис. дітей від народження і до 14 років. Під час дослідження у дітей перевіряли навички читання і словниковий запас. Крім цього, до уваги бралися відносини і економічний статус сім'ї, а також шкідливі звички матерів під час вагітності, які могли вплинути на розвиток дитини.

В результаті дослідження вчені з'ясували, що під час першої вагітності жінки більш обережні, а коли виношують другу чи третю дитину, їх поведінка стає більш ризикованою по відношенню до здоров'я майбутнього малюка. Крім того, часто молодшим дітям в сім'ях приділяється менше уваги і часу на розвиток.

Відео дня

Як повідомляв "Обозреватель", в київських парках з'являться будиночки для переодягання грудних дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки