Комаровський назвав п'ять принципів безпечного харчування дитини
Відомий український педіатр Євген Комаровський назвав основні принципи безпечного харчування, які допоможуть уберегти здоров'я як дитини, так і дорослого.
Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.
Принцип №1 - дотримуйтесь чистоти
Мити руки перед їжею - це не забаганка батьків чи лікарів. Для того, щоб уберегти організм від зайвих вірусів дуже важливо стежити за чистотою рук, посуду та поверхні, де готується їжа.
Принцип №2 - готові та сирі продукти варто зберігати окремо
"Сире і готове зберігається та готується окремо, на різних полицях холодильника, нарізається на різних дошках різними ножами, і так далі", - пояснює Комаровський.
Принцип №3 - проводьте термічну обробку всіх продуктів
"Термічна обробка обов'язкова завжди, коли для цього є можливість! Це особливо актуально, коли їжа призначена дітям", - зазначає доктор.
Принцип №4 - зберігайте продукти при безпечній температурі
Готові страви безпечні для вживання, якщо вони зберігаються у холодильнику. Максимальний термін зберігання - доба-дві. Якщо ви готуєте щось дитині із заморожених продуктів, то розморожувати їх потрібно не при кімнатній температурі, а в холодильнику або у мікрохвильовій печі.
Принцип №5 - для приготування їжі потрібно використовувати тільки свіжі продукти і чисту воду
"Продукти "другої свіжості" - це не їжа! Чиста вода - основа безпечного харчування!" - нагадує педіатр.
Поділитися своїм досвідом або запитати поради у інших батьків, ви можете на нашому форумі та сторінці в соціальній мережі Facebook.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі рекомендації, які допоможуть уникнути ускладнень при харчовому ускладненні.