Комаровський назвав п'ять принципів безпечного харчування дитини

13,4 т.
Комаровський назвав п'ять принципів безпечного харчування дитини

Відомий український педіатр Євген Комаровський назвав основні принципи безпечного харчування, які допоможуть уберегти здоров'я як дитини, так і дорослого.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Принцип №1 - дотримуйтесь чистоти

Мити руки перед їжею - це не забаганка батьків чи лікарів. Для того, щоб уберегти організм від зайвих вірусів дуже важливо стежити за чистотою рук, посуду та поверхні, де готується їжа.

Принцип №2 - готові та сирі продукти варто зберігати окремо

"Сире і готове зберігається та готується окремо, на різних полицях холодильника, нарізається на різних дошках різними ножами, і так далі", - пояснює Комаровський.

Принцип №3 - проводьте термічну обробку всіх продуктів

"Термічна обробка обов'язкова завжди, коли для цього є можливість! Це особливо актуально, коли їжа призначена дітям", - зазначає доктор.

Принцип №4 - зберігайте продукти при безпечній температурі

Готові страви безпечні для вживання, якщо вони зберігаються у холодильнику. Максимальний термін зберігання - доба-дві. Якщо ви готуєте щось дитині із заморожених продуктів, то розморожувати їх потрібно не при кімнатній температурі, а в холодильнику або у мікрохвильовій печі.

Принцип №5 - для приготування їжі потрібно використовувати тільки свіжі продукти і чисту воду

"Продукти "другої свіжості" - це не їжа! Чиста вода - основа безпечного харчування!" - нагадує педіатр.

Поділитися своїм досвідом або запитати поради у інших батьків, ви можете на нашому форумі та сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі рекомендації, які допоможуть уникнути ускладнень при харчовому ускладненні.