Комаровський розповів, чим небезпечний спільний сон з дитиною

20,8 т.
Комаровський розповів, чим небезпечний спільний сон з дитиною

Відомий український педіатр розповів, як він ставиться до спільного сну новонародженої дитини з батьками.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Я переконаний, що це абсолютно неправильно. Існує чітка, заснована на численних дослідженнях позиція медичної науки: дитина не повинна спати в одному ліжку з дорослими. Спільний сон збільшує ризик синдрому раптової смерті немовляти. Крапка", - пише Комаровський.

Доктор уточнює, що протягом першого місяця життя малюк повинен спати в одній кімнаті з батьками. І краще за все, якщо його ліжечко буде стояти впритул до ліжка мами і тата - це набагато полегшить життя молодим батькам.

Відео дня

Також Комаровський написав, який варіант спільного сну він вважає найкращим: "Це коли дитина прокидається в 7-8 ранку, приходить до вас, і ви досипаєте ще годинку втрьох", - пише Євген.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розповів, чи властиво дітям приховувати своє погане самопочуття.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки