"Синій кит": психолог дала важливу пораду журналістам

11,8 т.
'Синій кит': психолог дала важливу пораду журналістам

Дитячий психолог Катерина Гольцберг упевнена, що паніка серед українських батьків, пов'язана з так званими групами смерті, викликана поширенням інформації у ЗМІ.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Главком".

"Часто паніка, викликана резонансністю таких повідомлень, тільки погіршує ситуацію", - зазначає психолог.

На думку Катерини, журналістам не потрібно детально описувати, як діти скоюють самогубства або які завдання їм дають в групах, оскільки таким чином тільки підвищується інтерес підлітків до цієї теми.

Психолог зазначає, що інформацію потрібно подавати у вигляді порад і методів допомоги дитині, як вона може впоратися зі складною ситуацією в своєму житті.

Відео дня

Як раніше повідомляв "Обозреватель", психолог розповіла, що в соцмережі страшніше за "групи смерті".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки