Важко бути мамою: стало відомо, як часто жінка заражається застудою від своєї дитини

7,0 т.
Важко бути мамою: стало відомо, як часто жінка заражається застудою від своєї дитини

Діти - це, без сумніву, наше щастя. Однак, як з'ясували вчені, це ще й чималий удар по здоров'ю жінок. Результат опитування, яке було проведене британською компанією Healthspan, показав, що до 18-річчя дитини мама заражається від неї простудними захворюваннями в середньому 324 рази.

Про це повідомляє Daily mail.

Як встановили дослідники, найбільш часто мама заражається від малюка застудою або грипом. 68% жінок, які взяли участь в опитуванні, зазначили, що, ставши мамами, вони почали хворіти набагато частіше, і тепер відчувають себе здоровими всього близько 13 днів на місяць.

Однак, незважаючи на те, що діти частіше заражають мам, більшість з них переносить захворювання легше, ніж татусі. Виявилося, що чоловікам набагато складніше впоратися з хворобою. 36% учасниць опитування зізналися, що не беруть лікарняні, і переносять захворювання на ногах, в той час як тата неодмінно залишаються в ліжку.

Відео дня

На думку психолога Мег Еррол, така поведінка жінок і чоловіків, швидше за все, пов'язана з інстинктами: "За часів наших предків чоловік повинен був бути сильним, готовим відбити зовнішню загрозу, а жінка піклувалася про сім'ю. З біологічної точки зору ми не дуже сильно змінилися з тих пір, і в екстреній ситуації інстинкти беруть гору. Мами готові піклуватися про інших, не жалкуючи себе, в той час як тата збирають сили, щоб скоріше видужати і знову почати захищати сім'ю", - говорить вона.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", Комаровський розповів, чи властиво дітям приховувати своє погане самопочуття.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки