Вчені: діти розумних батьків мають більш високий ризик аутизму

9,4 т.
Вчені: діти розумних батьків мають більш високий ризик аутизму

Діти, чиї батьки дуже розумні, ризик аутизму на третину вищий, ніж у дітей, батьки яких продемонстрували середній рівень.

Про це повідомляє журнал Scientific American, розповідаючи про результат останнього дослідження вчених із Каролінського інституту (Стокгольм, Швеція).

Під час дослідження вченими були проаналізовані дані більш ніж 300 тисяч дітей, батьки яких здавали тест на IQ. У результаті з'ясувалося, що у дітей, батьки яких набрали 111 балів і більше, ризик аутизму на третину вищий, ніж у дітей, батьки яких продемонстрували середній рівень (близько ста балів).

Відео дня

Читайте: Про силу волі і вибір бути сильною: історія мами про те, як це виховувати дитину з аутизмом

Варто зазначити, що цей результат був отриманий після того, як дослідники вже взяли до уваги інші фактори, такі як рівень освіти батька, його вік і соціально-економічне становище сім'ї.

Однак автори дослідження уточнюють, що отримані дані все ж поки не дають відповіді на питання - звідки береться аутизм і просять не переоцінювати ризики, пов'язані з інтелектом батьків, оскільки вони порівняно невеликі.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як вік батька впливає на ризик народження дитини з аутизмом.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки