Вчені пояснили, як харчування впливає на успішність дитини в школі
Американські дослідники з'ясували, як продукти харчування можуть допомогти школяреві стати відмінником.
Про це повідомляє видання Medik Forum.
Під час дослідження вченим вдалося довести, що однією з причин низької успішності школярів є те, що в їхньому раціоні недостатньо йоду, заліза і цинку. У зв'язку з цим діти швидко втомлюються, у них починається інтелектуальна апатія і млявість, що призводить до зниження уважності і проблем із пам'яттю.
Вчені зазначають, що для того, щоб дитина добре вчилася і не втомлювався в школі, в її їжу потрібно додавати йодовану сіль, оскільки вона позитивно позначається на стані здоров'я дитини. Крім цього, в раціоні школяра повинні бути присутніми морепродукти.
Також медики зазначають, що для кращого засвоєння молочні продукти і м'ясо краще їсти в різні прийоми їжі.
Найголовніше пам'ятати, що харчування школяра має бути повноцінним і збалансованим.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли про вплив шкідливих звичок на здоров'я дитини в майбутньому