Вчені назвали вік, у якому потрібно народити, щоб жити довше

41,1 т.
Вчені назвали вік, у якому потрібно народити, щоб жити довше

Жінки, які народять дитину в свої 30, можуть жити довше. 

Як повідомляє The Independent, у новому дослідженні вчені з Португальського університету Коїмбра порівняли тривалість життя матерів у європейських країнах. Виявилося, що жінки, які стали матерями в більш пізньому віці, частіше живуть довше, ніж ті, хто народив у 20 і раніше. 

Особливо це стосується вагітності першою дитиною. 

"Найголовніший результат розробки полягає в тому, що чим пізніше жінка народила свого первістка, тим довше вони мають схильність жити", - йдеться у матеріалах дослідження.

Відео дня

Друге дослідження, опубліковане в журналі Menopause, також показало, що матері, які народили у віці 33 років і старше, мали певні маркери ДНК для довголіття, ніж матері, які народжували в молодому віці. 

Але жодне дослідження не пояснило, чому пізнородящі матері живуть довше.

На думку експерта з питань фертильності Лорда Вінстона, жінки, які пізніше дають життя дитині, як правило, заможні та освічені. Такі жінки мають більшу тривалість життя, тому що вони можуть дозволити собі більш здоровий спосіб життя, додав він.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", літню спеку перенести нелегко будь-якій людині, а якщо ви ще й в очікуванні малюка, то навантаження на організм збільшується. Тому, щоб спекотні дні не стали для майбутньої мами непереборним випробуванням, потрібно уважно поставитися до свого раціону харчування.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки