Якщо мама нічого не встигає: 5 корисних порад

12,6 т.
Якщо мама нічого не встигає: 5 корисних порад

Коли в родині з'являється малюк, все перевертається з ніг на голову. Бути впевненою в тому, що станеться навіть кілька хвилин новоспечена мама не може, оскільки все залежить від поведінки крихітки.

Як правильно організувати будні молодої мами, пише letidor.ru.

Порада №1 - Прийміть себе нову

Все, тієї жінки, якою ви були раніше - немає. Тепер ви - мама, і іноді у вас навіть немає часу вмитися та спокійно випити кави. Але це зовсім не привід хандрити. Потрібно просто прийняти ці зміни, і навчиться жити за новими правилами.

Порада №2 - Ваш розклад дня повинен знати чоловік

Звичайно, можна використовувати романтичні записки на холодильнику, однак в сучасному світі з цим краще впораються гаджети, а точніше - синхронізація ваших з чоловіком календарів. Все дуже просто - вносите в календар телефону подію (не забувайте вказати час), і ваш чоловік буде точно знати, коли вам потрібна його допомога.

Відео дня

Порада №3 - Важливе робимо відразу

Розставте пріоритети, з'ясуйте для себе, що вкрай важливо, а що може почекати. Важливе краще робити відразу, як тільки ви його побачили, не відкладаючи на потім. Так вже складається, що найважливіше, зазвичай, одне з неприємних, тому відклавши це заняття, ви не захочете до нього повертатися. Ось і виходить - ви його відкладаєте, а воно висить вантажем і отруює життя.

Відзначимо, що таке правило застосовується до будь-якої ситуації: прибирання, приготування вечері, дзвінок кудись, читання книги, уроки з дитиною і т.д.

Порада №4 - Час для себе

Мамі теж потрібен відпочинок. І якщо у вас немає помічників в особі бабусь, то особистий час можна... купити! Найміть няню з погодинною оплатою. Таким чином ви допоможете не тільки собі, а й дитині - адже втомлена, нервова і змучена мама - не найкращий варіант для малюка.

Порада №5 - Вибирайте себе

На першому місці у вас повинні бути ви. Ні, це не егоїзм - вибираючи себе, ви наповнюєтеся любов'ю, а значить - готові ділитися нею з близькими людьми. Що означає вибирати себе? Не робити з себе героя "я все можу сама", і якщо вам потрібна допомога - просіть, якщо вас щось не влаштовує - говоріть. Пам'ятайте - життя коротке, не відкладайте його "на потім".

Як раніше повідомляв "Обозреватель", мами-блогери поділилися думками про "правильне" материнство.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки