В Україні змінилися правила опіки над дітьми: хто в групі ризику

19,2 т.
В Україні змінилися правила опіки над дітьми: хто в групі ризику

Українські судді повинні вирівняти права батьків в опіці над малолітніми дітьми.

Як повідомляє ТСН, про це сказано в рішенні Європейського суду з прав людини, рішення якого є обов'язковими для України.

Читайте: Полтавчанка закрила 3-річну дитину в розпеченій машині та пішла

Тепер суд не повинен ставати на сторону матері так, як це було раніше. І якщо українські судді не оскаржать це рішення, воно вступить у силу вже першого жовтня.

Заступник голови вищого спеціалізованого суду Марина Червінська каже, що це рішення оскаржуватися не буде, мовляв Європа права. Адже доктрина, згідно з якою дитина повинна завжди залишатися з матір'ю, застаріла. "Права обох батьків повинні бути рівні", - пояснює вона.

Відео дня

Суди будуть розглядати матеріальний і психологічний стан обох батьків. "Тепер групою ризику можуть стати безробітні матері, які проживали за гроші чоловіка", - сказано в сюжеті.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", щоб адаптація дитини в школі пройшла якомога легше, напередодні навчального року батьки та інші члени сім'ї повинні акцентувати її увагу на позитивних моментах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки