Людство готується до вимирання: у чоловіків сильно знижується кількість сперматозоїдів

18,5 т.
Людство готується до вимирання: у чоловіків сильно знижується кількість сперматозоїдів

Людство може зіткнутися з проблемою зникнення, якщо кількість чоловічих сперматозоїдів продовжить знижуватися так само швидко, як це відбувалося в останні чотири десятиліття в західних країнах. 

Як повідомляють експерти в дослідженні, опублікованому в журналі "Human Reproduction Update", яке цитує The Daily Mail, західний спосіб життя більш ніж у два рази скоротив кількість сперматозоїдів у чоловіків у США, Європі та Австралії, у порівнянні з 1970 роком. 

Кількість сперматозоїдів є найкращим показником чоловічої плодючості, і провідний автор дослідження, доктор Хага Левін сказав, що результати є "терміновим закликом до пробудження" для дослідження факторів, що впливають на спосіб життя. 

Відео дня

"Якщо ми не будемо радикально міняти те, як ми живемо, і звертати увагу на хімічні речовини, з якими ми стикаємося, я непокоюся про майбутнє", - говорить він. 

Дослідники єврейського університету - школи громадської охорони здоров'я і общинної медицини Хадасса Брауна, розглянули дослідження, зібрані в період із 1973 по 2011 рік. Вони звертали увагу на кількість сперми і її концентрації у чоловіків з Північної Америки, Європи, Австралії та Нової Зеландії. 

Вчені виявили середнє зниження загальної кількості сперматозоїдів на 59,3% і середнє зниження концентрації сперматозоїдів на 52,4% серед перерахованих вище чоловіків.

У цьому дослідженні не розглядалися причини зниження, але раніше вони були пов'язані з факторами навколишнього середовища і способу життя, такими як вплив хімічних речовин і збільшення рівня ожиріння в західних країнах.

"З огляду на важливість кількості сперматозоїдів для чоловічої фертильності і здоров'я людини, це дослідження є терміновим закликом до дослідження і органам охорони здоров'я в усьому світі, щоб з'ясувати причини різкого триваючого зниження кількості сперматозоїдів з метою профілактики", - сказав Левін.

Він також сказав, що результати мають наслідки для суспільної охорони здоров'я, тому що вони демонструють, що частка чоловіків, які є безплідними, збільшується.

Крім того, недавні дослідження показали, що скорочення кількості сперматозоїдів пов'язано зі збільшенням захворюваності та смертності, що означає, що триваюче зниження вказує на серйозні ризики для чоловічої фертильності і здоров'я чоловіків.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", група вчених із Массачусетського технологічного університету оголосила про створення нової технології і при виробництві найбільш популярних контрацептивів у світі - презервативів. 

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки