Вчені заявили, що сухофрукти допоможуть "побороти" рак печінки
Китайські вчені заявили, що сухофрукти допоможуть "побороти" рак печінки. Вживання мигдалю, волоських горіхів і сушених абрикосів може знизити ризик розвитку онкохвороби.
До такого висновку прийшли дослідники з Інституту раку в Шанхаї, повідомляє Lady Health.
Читайте: Медики знайшли новий спосіб повернути зір
Експерти встановили, що вживання продуктів харчування, насичених вітаміном Е, знижує небезпеку розвитку одного з найбільш смертоносних видів раку. Харчові добавки з вітаміном Е, або такі продукти, як мигдаль, волоські та кедрові горіхи, а також сушені абрикоси скорочували ризик утворення пухлин печінки у людей похилого та середнього віку. Крім того, відомо, що цей вітамін також допомагає захищати організм від хвороб серця і пошкоджень очей.
Читайте: Як попередити рак: названо п'ять основних правил
Ці висновки були отримані на основі аналізу 132 837 осіб, включаючи 267, які стали жертвами хвороби. До речі, за кількістю випадків пухлин печінки Китай займає перше місце у світі. На частку населення Піднебесної припадає 54% всіх хворих. Вчені з Шанхаю збирали всю необхідну інформацію про дієтичні пристрасті учасників дослідження, зіставляючи її з небезпекою розвитку раку.
Виявилося, що найменше пухлина печінки погрожувала тим людям, які отримують найбільшу кількість вітаміну Е.
Читайте: Медики розкрили головну причину виникнення раку
Рак печінки є третім за кількістю смертельних випадків пухлинним захворюванням у світі. Це п'ятий за ступенем охоплення рак серед чоловіків і сьомий - серед жінок. Приблизно 85% його жертв проживають в країнах, що розвиваються, до яких відносять не тільки Китай, але й Росію. Одним з факторів ризику при раку печінки є зловживання алкоголем.
Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, в яких випадках кава може стати причиною раку.