Вчені повідомили про корисний вплив шампанського на серце
У Великобританії вчені з університету Рідінга визначили, що шампанське сприятливо впливає на організм людини. Завдяки хімічній речовині поліфеноли ігристе вино розширює кровоносні судини і збільшує кровопостачання серця і мозку, тим самим знижуючи небезпечне напруження.
Так дослідники заявили, що декілька келихів шампанського в день зменшують ризик серцевих захворювань, а також позитивно впливають на стінки кровоносних судин. На думку дослідників, це стосується і дешевших сортів ігристих вин, - передає Rambler.
Поліфенол підвищує рівень окису азоту в крові, що сприяє розширенню судин. Рівень вмісту поліфенолу високий в червоному вині, але не в білому. А шампанське найчастіше робиться із суміші різних сортів саме червоного винограду - піно меньє, піно нуар і білого шардоне.
Читайте: Вчені вперше зняли на відео, як помирає клітина людини
Крім того, поліфенол також міститься в чаї, оливковій олії, цибулі, броколі і чорниці.
Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені рекомендували пити червоне вино.
Читайте: Генетики визначили, хто сильніший - жінки чи чоловіки