Учені розповіли, як журавлина впливає на ракові пухлини
Вчені Національного інституту здоров'я США розповіли, як журавлина впливає на ракові пухлини, інсульти, інфекції і хвороби серця.
Під час експерименту виявилося, що екстраговані з журавлини речовини зупиняють розмноження клітин раку грудей, повідомляє Lady Health.
Читайте: Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися
"Антиоксиданти, якими насичені ягоди журавлини, захищають клітини організму від пошкоджень, що наносяться нестабільними молекулами, так званими вільними радикалами", - заявили експерти.
Таким чином, журавлина може уповільнювати зростання або навіть запобігати виникненню ракових пухлин.
Читайте: Вчені назвали перець чилі "порятунком" від раку
Рак грудей, з яким борються речовини в журавлині, - не єдиний вид пухлин. За словами дослідників, регулярне споживання журавлини вбиває в харчовому тракті бактерії гелікобактер пілорі, які можуть ініціювати виразку або рак шлунка.
Як повідомляв "Обозреватель", вчені назвали еротичний спосіб боротьби з раком.