Учені розповіли, як журавлина впливає на ракові пухлини

12,9 т.
Учені розповіли, як журавлина впливає на ракові пухлини

Вчені Національного інституту здоров'я США розповіли, як журавлина впливає на ракові пухлини, інсульти, інфекції і хвороби серця.

Під час експерименту виявилося, що екстраговані з журавлини речовини зупиняють розмноження клітин раку грудей, повідомляє Lady Health.

Читайте: Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися

"Антиоксиданти, якими насичені ягоди журавлини, захищають клітини організму від пошкоджень, що наносяться нестабільними молекулами, так званими вільними радикалами", - заявили експерти.

Таким чином, журавлина може уповільнювати зростання або навіть запобігати виникненню ракових пухлин.

Читайте: Вчені назвали перець чилі "порятунком" від раку

Рак грудей, з яким борються речовини в журавлині, - не єдиний вид пухлин. За словами дослідників, регулярне споживання журавлини вбиває в харчовому тракті бактерії гелікобактер пілорі, які можуть ініціювати виразку або рак шлунка.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені назвали еротичний спосіб боротьби з раком.