Лікар розповіла, як вода стає небезпечною для здоров'я: важливі правила
У Києві "зелена" вода з-під крана стає небезпечною для здоров'я і перед тим, як використати таку воду під час приготування їжі, найкраще перевіряти рідину в державній лабораторії.
Про це в ефірі "Чорноморської телерадіокомпанії", відповідаючи на запитання "Обозревателя", розповіла дієтолог Людмила Веспер.
"Є державні лабораторії, там не дуже дорого коштує аналіз. Якщо людина сумнівається, вона набирає воду з-під крана, несе в лабораторію і визначає, чи відповідає ця вода санітарно-технічним нормам" - розповіла експерт.
Читайте: 7 разючих фактів про воду, про які ви повинні знати
Сама Людмила Веспер зізналася, що не вживає воду з-під крана, навіть для заварювання чаю або кави. Дієтолог надає перевагу воді з перевіреної свердловини, яку вважає кориснішою для здоров'я. Іншим, альтернативним варіантом, Веспер називає бутильовану воду. Разом із тим, гостя студії порекомендувала не зберігати воду в пластиковій тарі, адже тоді вода втрачає свої корисні властивості.
"Взагалі не варто зберігати воду в пластиковій тарі. І тим більше не можна двічі використовувати одну й ту ж пластикову тару. Краще переливати в скляну. Я розумію, що 20-літровий бутель води розливати в баночки - не зовсім зручно, але це наше здоров'я" - заявила дієтолог.
Радити фільтри для води в ефірі експерт відмовилася. За її словами, до такого питання потрібно підійти індивідуально, адже яскрава реклама не завжди є ознакою хорошої якості.
Читайте: Вода з ананасовим соком: 10 корисних властивостей
"Ми живемо в час комерції. І фільтри, і сама вода, і все, що ми вживаємо - це комерційний продукт. Тому потрібно докласти трохи зусиль і дослідити питання. Коли ви купуєте фільтр, уважно почитайте про нього, купуєте воду - подивіться аналізи, висновки, хто їх давав і коли", - порадила Веспер.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше медики розповіли, чому не можна кип'ятити воду двічі.