Британські медики виявили, що артеріальний тиск може вбити

5,3 т.
Британські медики виявили, що артеріальний тиск може вбити

Британські медики визначили, що у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями не тільки підвищений, але і "нормальний" артеріальний тиск пов'язаний з ризиком для здоров'я і несе смертельну загрозу для хворих.

За словами вчених, кожен ступінь зниження систолічного тиску (верхнє число при вимірюванні тиску) на 10 міліметрів ртутного стовпа призводить до зменшення ризику розвитку серцевого нападу на 20%, інсульту - на 25%, зупинки серця - на 28% і смерті від інших причин - на 13%. Подібний ефект відзначався як при спочатку підвищеному, так і спочатку зниженому (в Англії - менше 130 міліметрів ртутного стовпа) тисках, передає Nplus1.

Відео дня

Читайте: Китайські вчені вперше оживили "мерця"

При цьому вчені не виявили будь-яких закономірностей, пов'язаних з історією хвороб пацієнтів - за винятком діабетиків і людей з хронічними захворюваннями нирок (для цих категорій пацієнтів зниження ризиків було меншим, хоча все одно значним).

Тепер вчені вимагають переглянути нормативи для застосування понижувальних тиск ліків, регульовані Національним інститутом здоров'я та догляду за хворими, а також Європейським товариством гіпертонії. Обидві ці організації рекомендують починати давати пацієнтові ліки, якщо його тиск складає 130/85 міліметрів ртутного стовпа (150/90 для літніх людей).

Читайте: У Києві провели унікальну операцію на серці: опубліковано відео

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики з'ясували причини раптової зупинки серця.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки