Вчені розповіли, як жінкам просто продовжити молодість

18,5 т.
Вчені розповіли, як жінкам просто продовжити молодість

Канадські вчені заявили, що багатодітні матері більш залишаються молодими, незважаючи на втому від безсонних ночей і турботу про велику родину.

До такого висновку дослідники прийшли, вивчивши дані 13-річного дослідження за участю 75 сільських мешканок Гватемали. З 2000 до 2013 року фахівці двічі вимірювали тіломіри жінок - повторювані послідовності ДНК, що локалізуються на кінцях хромосом, - передає "Навколо світу".

За допомогою тіломір можна встановити, наскільки швидко відбуваються процеси старіння в організмі людини. Зазвичай з часом вони стають коротшими, і разом з тим погіршується стан основних органів і систем людини.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли у немовлят дивовижні суперздібності

Тіломіри багатодітних матерів довші, ніж жінок, які народили одну або дві дитини, побачили дослідники. "Народження дитини уповільнює процес скорочення тіломірів. Під час вагітності та пологів у жінок підвищується рівень гормону естрогену, який працює як антиоксидант і допомагає зберегти молодість", - зазначили вчені.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені назвали найкращий вік для народження дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки