Світу загрожує епідемія цукрового діабету - ВООЗ

9,2 т.
Світу загрожує епідемія цукрового діабету - ВООЗ

За прогнозами експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2030 року цукровий діабет стане сьомою причиною смерті в усьому світі.

Фахівці підрахували, що за період із 1980 по 2014 рік кількість людей, які страждають на діабет, збільшилася в 4 рази, повідомляє "Медпортал".

У дослідженні наголошується, що збільшення кількості захворюваності пов'язане зі зміною способу життя і раціону: люди частіше стали вживати продукти, багаті на вуглеводи і жири.

Читайте: Діабет лікуватимуть пластиром із золота

Експерти стурбовані тим, що раніше діабет 2-го типу діагностували переважно у дорослих і досить рідко виявляли у людей молодше 40 років. Але за останні роки від цієї хвороби почали страждати молоді люди і навіть діти.

Відео дня

Як раніше повідомляв "Обозреватель", у боротьбі з діабетом допоможуть 10 продуктів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки