Обережно: підробка! В Україні заборонили застосовувати ботокс

12,1 т.
Обережно: підробка! В Україні заборонили застосовувати ботокс

Представництво в Україні швейцарської фірми "ЄВРОФАРМ АГ" підтвердило факт фальсифікації лікарського препарату БОТОКС® / BOTOX® виробництва "Аллерган Фармасьютікалс Ірландія", у зв'язку з чим Державна служба з лікарських засобів заборонила реалізацію, зберігання та застосування даного препарату в Україні.

Відповідне розпорядження №6406-1.2 / 2.0 / 17-15 від 06.05.2015 р опубліковане на сайті Держлікслужби.

Зокрема, заборонена до реалізації (торгівлі), зберігання та застосування серія С3498 С3 лікарського засобу БОТОКС® / BOTOX® Комплекс ботулінічного токсину типу А (від Clostridium botulinum), порошок для розчину для ін'єкцій по 100 одиниць - Аллерган у флаконі №1, з маркуванням виробника "Аллерган Фармасьютікалс Ірландія" (Ірландія), яке має ознаки фальсифікації за показниками "Упаковка", "Маркування":

Відео дня

- Лінійний проміжок між даними "Серія №:", "Дата виготовлення:", "Придатний до:" становить 2 мм (в оригінальному зразку вказаний проміжок становить 1,2 мм);

- На внутрішній паперовій вкладці відсутній ідентифікаційний номер (у оригінальному зразку ідентифікаційний номер присутній);

- Розміри флакона: висота - 4,9 см, ширина - 2,1 см (в оригінальному зразку висота флакона - 4,1 см, ширина - 2,5 см);

- Ковпачок флакона сріблясто-білий без написів (в оригінальному зразку ковпачок флакона фіолетовий з написом "ALLERGAN® 100u");

- На ковпачку флакона відсутній номер серії (в оригінальному зразку на ковпачку флакона є номер серії);

- На етикетці флакона відсутня захисна голограма (в оригінальному зразку на етикетці флакона є захисна голограма);

- Колір етикетки флакона білий (в оригінальному зразку колір етикетки флакона злегка перламутровий).

Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування даного препарату, слід невідкладно перевірити наявність цього лікарського засобу, вжити заходів щодо його вилучення з обігу шляхом знищення.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з Науково-дослідного інституту Скріппса виявили новий клас препаратів, які значно уповільнюють процес старіння . У процесі дослідів було встановлено, що у тварин моделей засіб полегшував симптоми слабкості, покращують функції серця і збільшують тривалість здорового життя.

Для цього нового класу препаратів був придуманий термін "senolytics" - сенолітікі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки