Лікарі розповіли, які вправи корисні для вагітних

3,1 т.
Лікарі розповіли, які вправи корисні для вагітних

Американські медики заявили, що заняття йогою дуже корисні для вагітних. Фізичні навантаження допомагають, наприклад, відпрацювати правильне дихання, необхідне під час пологів.

Також лікарі підтвердили, що більшість поз не представляють небезпеки ні для матері, ні для дитини, - пише Медпортал.

Так вчені спостерігали за частотою серцевих скорочень плода під час того, як 25 жінок на пізніх термінах вагітності виконували 26 найбільш поширених асан. Серед них були і ті пози, які зазвичай знаходяться під забороною - собака мордою вниз, ананда баласана - поза довільної дитини, а також поза трупа - шавасана.

Відео дня

Читайте: Лікарі знайшли точний спосіб визначення дати народження дитини

Серцебиття плоду залишалося нормальним під час кожної з поз, частота ворушінь також не змінилася. Протягом доби після виконання асан не було зафіксовано сутичок, підтікання навколоплідних вод або вагінальної кровотечі.

Медики, проте, відзначають, що вагітність у жінок протікала нормально, ніхто з них не скаржився на підвищений тиск або інші ускладнення. 10 і 25 учасниць регулярно практикували йогу і до вагітності, а семеро ніколи не займалися нею до експерименту.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найкращий вік жінки для народження дитини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки