Дронь замість швидкої: в США придумали, як швидко надати першу допомогу

7,7 т.
Дронь замість швидкої: в США придумали, як швидко надати першу допомогу

Нове дослідження американських учених показало, що оснащені дефібриляторами безпілотні літальні апарати можуть істотно підвищити виживаність пацієнтів із зупинками серця - ці пристрої прибувають до пацієнтів у 4 рази швидше, ніж лікарі зі швидкої допомоги.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Дослідниками була протестована ідея доставки дефібриляторів за допомогою дронів, в результаті чого з'ясувалося, що безпілотні літальні апарати прибутку до пацієнта протягом приблизно 5 хвилин після запуску. Це було майже на 17 хвилин швидше, ніж машини швидкої допомоги. Такі цифри вкрай важливі для стану, коли кожна хвилина означає життя або смерть.

Дослідники використовували невеликий дефібрилятор серця, з електронним голосом, який дає інструкції про те, як потрібно використовувати пристрій. Він був прикріплений до невеликого дрону, оснащеному чотирма невеликими гвинтовими роторами, глобальним пристроєм позиціонування і камерою.

Відео дня

У відеоматеріалі дослідження, що імітує порятунок, безпілотник літає над житловими дахами, а потім м'яко приземляється на задньому дворі. Людина вибігає з дому, вистачає дефібрилятор і несе його всередину.

"Результати випробувань показують великий потенціал для порятунку життів", - зазначив провідний автор дослідження Андреас Клауссон.

Як відомо, зупинка серця є основною причиною смерті в усьому світі, щорічно вбиваючи більше 6 мільйонів осіб. Більшість випадків відбувається вдома або в інших немедичних умовах, коли пацієнти не чекають швидкої допомоги.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", жителям Донецької області відкрили "доступ" до безкоштовних ліків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки