Вчені визначили, чому товстіють сучасні жінки

17,2 т.
Вчені визначили, чому товстіють сучасні жінки

У Великобританії вчені з Університету Манчестера й Університету Лондона визначили причину ожиріння у сучасних жінок.

Експерти проаналізували офіційну статистику про калорійність страв, які вживаються в останні десятиліття, а також дані про середню вагу, яку мають європейки, - передає Naked Science.

Як виявилося, головною причиною ожиріння є не висококалорійна їжа, а зменшення обсягів домашньої роботи. Якщо говорити про жительок Великобританії, то зараз вони витрачають на це на 20% менше часу і сил, ніж на початку 80-х. Однією з головних причин цього є прогрес. Звичайно, сучасні жінки часто працевлаштовані, однак сидяча робота в офісі не сприяє спалюванню зайвих калорій.

Відео дня

Читайте: Вчені назвали дієту, яка блокує гени старіння

Приміром, миття підлоги протягом години спалює близько 200 калорій. За цей же проміжок часу робота за комп'ютером дозволить спалити максимум 70 калорій (і то не завжди). Крім того, у наш час частину домашніх обов'язків взяли на себе чоловіки, і це теж дозволяє жінкам менше рухатися.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені вирахували оптимальну вагу привабливої жінки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки