Бережіть здоров'я: Україну накриє сильна магнітна буря

51,2 т.
Бережіть здоров'я: Україну накриє сильна магнітна буря

З 30 вересня по 6 жовтня на Землі очікують п'ять потужних магнітних бур. Найбільш сильний вплив від Сонця припаде на 1 жовтня.

"Можливо, почастішання помилок при монотонній праці, зниження працездатності. Оскільки зміна магнітного поля Землі впливає на швидкість реакцій людини. Також теоретично можливі перешкоди в роботі техніки, хоча таких випадків ще не було зафіксовано", - пояснив молодший науковий співробітник відділу геомагнетизму Інституту геофізики Андрій Роменець, пише "Вести".

Але краще цією самою технікою, на думку фахівця, в дні магнітної бурі користуватися по мінімуму.

Відео дня

Читайте: Як впоратися з підвищеним тиском: ефективний рецепт цілющого відвару

"Мікрохвильова, пилосос, блендер і особливо мобільний телефон створюють досить сильне електромагнітне поле, яке малокорисні саме по собі. А вже в тандемі зі зміненим полем планети - і поготів. По мінімуму користуйтеся також трамваєм, тролейбусом, автомобілем, метро - всі металеві предмети, особливо рухомі, також створюють потужне електромагнітне поле. А ось прогулянки пішки ще й розвантажать кровоносну систему, яка в дні підвищеної геомагнітної активності під прицілом: під впливом магнітних коливань еритроцити склеюються швидше (посилюється в'язкість крові). Підсумок - погіршується кровообіг і живлення всіх органів, тому з'являються головні болі, загострюються хронічні хвороби і виникає слабкість", - додав Роменець.

У такі дні експерт радить не менше 300 г свіжих фруктів: вони містять саліцилати - натуральні аспіриноподібні речовини, які розріджують кров.

Читайте: Вчені з'ясували, хто може палити без шкоди для легень

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікарі довели, що кава серцю не шкодить.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки