Навала кліщів в Україні: медики зафіксували перші випадки хвороби Лайма

16,3 т.
Навала кліщів в Україні: медики зафіксували перші випадки хвороби Лайма

В Україні - навала кліщів. У Харківській області в лікарнях зафіксовано вже понад 14 випадків хвороби Лайма, яка передається через слину комахи.

Про це повідомляє ТСН.

Медики повідомляють про випадки укусів кліщами і захворювання на кліщовий бореліоз (хворобу Лайма) і в інших областях України. Так, за весняний-літній період зафіксовано вже не менше, ніж по 10 випадків зараження хворобою в Херсонській та Львівській областях. Також висока активність комах спостерігається і в Дніпропетровській області.

Читайте: Дитину вкусив кліщ: важливі поради батькам

Відео дня

Лікарі просять жителів, вирушаючи на природу, вибирати одяг, яка буде максимально закривати тіло, і використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують кліщів. Якщо ж укусу уникнути не вдалося, слід негайно звернутися до лікарні.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названі кілька порад, які допоможуть захиститися від укусу небезпечної комахи.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки