Зареєстровано перший випадок вірусу Зика у вагітної в Європі

8,1 т.
Зареєстровано перший випадок вірусу Зика у вагітної в Європі

Влада Іспанії заявили про перший випадок захворювання вірусом Зика у вагітної жінки, зафіксованому в країні.

Як повідомляє The Daily mail, жінка, термін вагітності якої становить від 11 до 13 тижнів, нещодавно прибула до Іспанії з Колумбії, де і була інфікована вірусом Зика.

Нині вона проходить всі необхідні в таких випадках медичні процедури.

Відзначається, що лихоманка Зика представляє найбільшу загрозу для вагітних жінок тому, що викликає у плода мікроцефалію з потенційними важкими ураженнями мозку.

Відео дня

За оцінками фахівців, у 80% людей, інфікованих вірусом Зика, хвороба проходить безсимптомно, що ускладнює її виявлення.

Як повідомляє департамент охорони здоров'я Каталонії, тільки там були зафіксовані шість випадків захворювання вірусом Зика за останні кілька тижнів. Крім того, діагноз підтверджений ще у двох пацієнтів - в Мурсії і Вальядоліді.

Читайте: Вірус Зика атакує: імунолог оцінив ризики для України

Відзначається, що всі хворі раніше прибули з країн Латинської Америки.

Нагадаємо, першого лютого Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила вірус Зика глобальною надзвичайною ситуацією в зв'язку з швидким поширенням хвороби.

Лихоманка Зика - гостра інфекційна хвороба мавп, яка іноді передається людині через комарів і характеризується лихоманкою з доброякісним перебігом.

Як повідомляв "Обозреватель", індійські вчені знайшли вакцину проти вірусу Зика.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки