Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися

37,9 т.
Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися

Вчені виявили у тасманійських дияволів новий вид раку. У тварин знайшли другу форму трансмісивної злоякісної пухлини. Сьогодні вчені знають три типи заразних форм раку: у собак (трансмісивна венерична саркома), піщаних черепашок і тасманійських дияволів - хижих сумчастих.

Злоякісні пухлини переходять із морди тварини на все тіло, і в підсумку вона втрачає можливість харчуватися. Агресивність тварин, їхня схильність часто кусати один одного сприяла поширенню хвороби, - передає "Лента".

А не так недавно вчені знайшли у тварин на південному сході Тасманії другу форму трансмісивної пухлини - DFT2. За зовнішнім виглядом лицьові пухлини обох типів майже не відрізнити, проте з генетичної точки зору між ними немає нічого спільного.

Відео дня

Читайте: Вчені заявили, що сухофрукти допоможуть "побороти" рак печінки

Зараз вчені шукають і інші, поки невідомі різновиди трансмісивних лицьових пухлин. Крім того, вони попереджають: це відкриття вказує на ризик "заразного раку" у людини. Це захворювання адаптується в нових умовах краще, ніж вважалося раніше. Ракові клітини пристосувалися до нової екологічної ніші (як паразитичні клітинні клони). Навіть якщо трансмісивні пухлини виникли через унікальні особливості тасманійських дияволів, їхня різноманітність змушує задуматися про ймовірність виникнення цієї хвороби і у людини, - зазначають дослідники.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики заявили, що сир може стати причиною раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки