Названий продукт, який може захистити від хвороби Альцгеймера
Американські вчені стверджують, що постійне вживання оливкової олії в їжу зберігає пам'ять, захищаючи від хвороби Альцгеймера.
Про це повідомляє видання Еxpress.
Вчені виявили, що оливкова олія знижує ризик розвитку деменції, спонукаючи мозок очищати пам'ять від непотрібної інформації. Згідно з новим дослідженням, регулярне вживання оливкової олії може захистити вашу пам'ять і здатність запам'ятовувати нове у міру старіння. Відкриття було сприйнято як "захоплюючий" прорив у боротьбі з хворобою Альцгеймера.
Щоб дослідити взаємозв'язок між оливковою олією і деменцією, професор Пратіко і його колеги протестували мишей з індукованими хворобами Альцгеймера. Тварин було розділено на дві групи - в одній у раціон було додано оливкову олію, у другій харчування змінено не було.
Читайте: Вчені назвали шокуючі ранні симптоми хвороби Паркінсона та Альцгеймера
"Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше - вона активує процес, відомий як аутофагія. Завдяки активації аутофагії зберігалася пам'ять і синаптична цілісність, а патологічні ефекти у тварин, в іншому випадку призначалися для розвитку хвороби Альцгеймера, були значно зменшені. Це дуже важливе відкриття, оскільки ми підозрюємо, що зменшення аутофагії знаменує початок хвороби Альцгеймера", - зазначив провідний дослідник професор Доменіко Пратіко з Університету Темпл у Пенсільванії.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", медики розповіли, як вгамувати тахікардію за одну хвилину.