Вчені розповіли, чому офісні співробітники мають проблеми з печінкою

14,0 т.
Вчені розповіли, чому офісні співробітники мають проблеми з печінкою

Південнокорейські вчені під час досліджень встановили, що тривале сидіння на робочому місці підвищує ризик ожиріння, діабету, хвороб серця, а ще й неалкогольної жирової хвороби печінки.

Як показало дослідження більш 139 тисяч людей, коли людина сиділа за день мінімум 10 годин, вона має на 9% підвищений ризик хвороби печінки в порівнянні з людиною, яка сиділа менш 5 годин у день, - передає Live Science.

Рівень фізичної активності також впливав на ризик неалкогольної жирової хвороби печінки. Фізично активні люди на 20% рідше стикалися із захворюванням печінки.

Читайте: Нехитра наука: птахи допомогли біологам зрозуміти, що таке любов

Відео дня

Зазначимо, що в рамках дослідження вивчалися в цілому здорові люди. І регулярна фізична активність їх не рятувала від негативних наслідків тривалих періодів сидіння на одному місці. Отже, рекомендується одночасно скорочувати відсоток малорухомих занять протягом дня і при цьому збільшувати фізичну активність.

Фахівці наголошують, що тіло людини створене для руху. Сидячий спосіб життя руйнівний. Вчені радять: за день має бути зроблено 10 тисяч кроків.

Читайте: Еволюція підказала вченим, чому людина любить лінь

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розкрили секрет найзагадковішого предка людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки