Учені розповіли, в яких випадках кава може стати причиною раку
Американські вчені розповіли, в яких випадках кава може стати причиною раку. Проаналізувавши результати цілої серії досліджень, експерти дійшли до висновку, що у схильності до онкозахворювань винна звичка зловживати цукром і штучними підсолоджувачами.
Низка експериментів за участю мишей показала, що такі підсолоджувачі, як сахарин, цикламат і ацесульфам калію ставали причиною виникнення у гризунів ракових пухлин, - повідомляє Lady Health.
Крім того, вчені ще раз підтвердили той факт, що підсолоджувачі з часом призводять до якісних змін у роботі смакових рецепторів, внаслідок чого у людини зростає потреба в солодших продуктах, а, припустимо, фрукти й овочі на смак стають менш привабливими.
Скільки потрібно цукру для здоров'я
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), споживання цукру повинно відповідати нормам:
- для жінок: 50 г (10 чайних ложечок) у день.
- для чоловіків: 60 г (12 чайних ложечок).
Який цукрозамінник найшкідливіший?
Є припущення, що штучний замінник цукру аспартам, відомий також як Е-951, сприяє генетичній мутації, що веде до рідкого захворювання фенілкетонурії. Дискусії щодо нього тривають уже декілька років. Правда, незважаючи на те, що скарг надходить багато - безпосередню шкоду аспартама досі не довели.
Як повідомляв "Обозреватель", експерти знайшли зв'язок між кавою і дзвоном у вухах.