Китаянка дивом вижила, проходивши з голкою в серці 3 місяці

1,8 т.
Китаянка дивом вижила, проходивши з голкою в серці 3 місяці

У Китаї 48-річна жінка три місяці проходила з голкою в серці, не підозрюючи про це, і лише симптоми інсульту і втрата свідомості на кілька хвилин змусили її звернутися до лікаря.

Крім того, у неї спостерігалися біль у грудях, утруднене дихання, підвищена температура, повідомляє "Медпортал" із посиланням на Live Science.

Через перенесені раніше захворювання у пацієнтки була порушена мова, проте родичі жінки описали, як змінювався її стан.

Читайте: Люди, що вижили після хвороби Ебола страждають від загадкового синдрому

Лікарі провели рентгенівське обстеження і виявили сторонній предмет, розташований біля серця жінки. Крім того, пацієнтці було призначене ультразвукове дослідження серця - за його допомогою медики визначили, що чужорідне тіло, поєднане з серцевим м'язом, було довжиною близько 2,5 см. Біль у грудях та інші неприємні симптоми жінка відчула за три місяці до звернення до лікаря.

Відео дня

Фото - livescience.com

При уважнішому розгляді лікарі з'ясували, що в серці жінки застрягла голка - вона пройшла крізь серцеву тканину і легке. Отвір в легкому закрився самостійно, і у пацієнтки спостерігалися лише підвищення температури і кашель. Голка, що застрягла в серці, закальцинувалася, що спровокувало формування тромбу, який і став надалі причиною інсульту.

Читайте: Медики розповіли, що допоможе вижити при зупинці серця

Яким чином голка потрапила в серце, поки невідомо. Лікарям довелося зробити жінці операцію, щоб видалити голку. Медики зазначають, що операція і подальше відновлення пацієнтки були успішними.

Як повідомляв "Обозреватель", японські медики назвали простий спосіб уникнути інсульту.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки