Дим у Києві може спровокувати сильне отруєння: перші симптоми і заходи безпеки

31,0 т.
Дим у Києві може спровокувати сильне отруєння: перші симптоми і заходи безпеки

Дим, яким через пожежі затягнуло Київ, небезпечний для здоров'я і може спровокувати сильне отруєння. Про це "Обозревателю" розповіла головний лікар клініки "Оксфорд Медікал" Марина Сірук.

"При пожежі разом із димом у повітря викидається дуже токсична сполука - оксид вуглецю. Він у 200-300 разів активніше кисню і вступає в реакцію з гемоглобіном, викликаючи кисневе голодування всіх тканин" - попередила медик.

Перші ознаки отруєння цією сполукою - це слабкість, запаморочення, головний біль, нудота, блювання, при сильному отруєнні можливі непритомність і навіть зупинка дихання.

Читайте: Опубліковані свіжі дані про забрудненість повітря в Києві

Відео дня

Щоб уникнути отруєння цією сполукою або мінімалізувати її вплив, Марія Сірук порадила виконувати наступні рекомендації:

- не виходьте на вулицю без особливої ??потреби.

- зачиніть вікна, вимкніть кондиціонери.

- якщо вам все ж таки довелося вийти на вулицю - користуйтеся марлевими пов'язками, які перед виходом потрібно змочити водою. Вони будуть утримувати потрапляння токсичної сполуки в легені.

- пийте більше рідини, краще чисту воду, а також молоко - адже воно є хорошим детоксикантом і допоможе вивести шкідливі речовини з організму.

Читайте: Фахівці назвали реальну причину задимлення в Києві

- уникайте споживання вуглеводної їжі: солодких булок, макаронних виробів, білого хліба. Вуглеводи затримують токсини в організмі, тим самим збільшуючи їхній шкідливий вплив.

Якщо ви відчули перші ознаки інтоксикації, необхідно негайно звернутися до лікаря.

Як повідомляв "Обозреватель", 3 вересня жителі практично усіх районів столиці побачили дим над містом, який виник у зв'язку з масштабними пожежами на торфовищах і в лісових масивах.

Представник ДСНС розповіла, що, за словами синоптиків, дим накопичився в Києві "через перепад тиску в атмосфері".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки