Учені пояснили, чому людям важко кинути курити

14,3 т.
Учені пояснили, чому людям важко кинути курити

Китайські вчені визначили, що майже третина представників європеоїдної раси має гени, через які їм складніше кинути палити.

Такі дані вчені отримали під час дослідження гена ANKK1, який регулює вироблення дофаміну - "нейромедіатора задоволення", важливого елемента "системи винагороди" мозку. Щоб перевірити зв'язок ANKK1 і здібності людини кинути палити, вчені провели мета-аналіз 23 досліджень, де брало участь близько 11 тис. добровольців, - передає "Лента".

Китайці зв'язок виявити не змогли, проте результати по людям із білою шкірою виявилися цікавішими. Майже у 70% європеоїдів знайшли генний варіант A2/A2:, його носіям майже на 22 відсотка легше відмовлятися від сигарет, ніж власникам інших варіантів гена (A1/A1 і A1/A2).

Відео дня

Читайте: Вчені розкрили секрет появи бабусь і дідусів

Останні два варіанти раніше вже пов'язували з ожирінням і наркоманією - мабуть, вони якимось чином підсилюють залежність від згубних звичок.

Носіям цих варіантів знадобиться агресивніша стратегія для відмови від сигарет. Невідомо також, як різні варіанти гена ANKK1 впливають на представників інших рас.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розповіли, що допоможе чоловікам прожити довше.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки