Доступні ліки: МОЗ розширив список препаратів і пацієнтів

10,0 т.
Доступні ліки: МОЗ розширив список препаратів і пацієнтів

МОЗ України істотно розширив список препаратів, які беруть участь в урядовій програмі "Доступні ліки". 

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Так, в оновлений реєстр увійшло 199 препаратів, вироблених в ЄС, Україні, Індії та Ізраїлі. Крім того, в нових списках додалися позиції для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, а також діабет 2 типу та бронхіальну астму. 

Читайте: "Доступні ліки": де в Україні запрацювала програма і чи вистачить на неї грошей

Регістр, зокрема, включає інформацію про назву препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку і суму доплати, якщо ціна на препарат не перевищує граничну оптово-відпускну ціну.

Відео дня

Реалізація урядової програми "Доступні ліки" стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. Пацієнтам в аптеках, які беруть участь у програмі, безкоштовно або з незначною доплатою видають ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми.

Пріоритетність надали лікування цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або істотно знижують якість життя пацієнта й ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Пацієнт повинен принести в аптеку рецепт від лікаря на засіб, який відповідає його стану. Для ефективного використання бюджетних коштів виписують не за комерційною назвою, а на основі міжнародної непатентованої назви (МНН) діючої речовини ліки.

На 2017 рік уряд виділив на "Доступні ліки" 500 млн гривень.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", після запуску в Україні урядової програми "Доступні ліки" кількість пацієнтів, які звертаються до лікаря, зросла втричі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки