У Японії створили ліки, які вилікують від грипу за 1 день

4,2 т.
У Японії створили ліки, які вилікують від грипу за 1 день

Японські вчені створили перші у світі ліки, здатні вилікувати від грипу всього за один день. Препарат мають намір випустити у 2018 році.

Нові ліки, на відміну від існуючих аналогів, запобігають поширенню вірусу грипу і вбивають його. Препарат перешкоджає надходженню до вірусу ферментів, необхідних для його розмноження. Завдяки цьому для остаточного одужання достатньо одного дня вживання препарату, передає РІА Новини.

Ліки вже пройшли перші клінічні випробування в Японії і показали свою ефективність. Другий етап почнеться в листопаді, коли кількість захворювань на грип різко зростає. Препарат буде випробуваний вже на кількох сотнях пацієнтів.

Відео дня

Читайте: Епідемія грипу в Україні: коли чекати піку захворювань

Міністерство охорони здоров'я Японії після остаточного підтвердження ефективності та безпеки препарату і завершення необхідних формальностей для його ліцензування вважає можливим початок його продажів вже у 2018 році.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені дали 20 геніальних порад, як жодного разу не захворіти взимку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки