В Україні заборонили реалізацію популярного серцевого препарату

102,0 т.
В Україні заборонили реалізацію популярного серцевого препарату

Державна служба України з контролю якості лікарських засобів заборонила реалізацію і застосування серії серцево-судинного препарату Корвазан.

Про це повідомляється на сайті pharma.net.ua.

Приводом для введення заборони стало те, що на упаковці неправильно вказане дозування: замість "25 мг" стоїть "12,5". Тобто, в разі застосування цього препарату пацієнт отримає подвійну дозу діючої речовини карведилол.

Йдеться про препарат серії 156226, таблетки "Корвазан №30", виробництва ПАТ "Київмедпрепарат", який застосовується при гіпертензії, хронічній стенокардії і серцевій недостатності.

Відео дня

Відзначається, що препарат повинен бути вилучений із обігу шляхом знищення або повернення виробнику (постачальнику). Крім того, ті, хто здійснює його реалізацію, зобов'язані повідомити територіальний орган Держлікслужби про виконання вимог Розпорядження №4115-1/2.0/171-17 від 21 червня 2017 року.

Як раніше повідомляв "Обозреватель, названі 10 головних кроків, які допоможуть зберегти серце здоровим.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки