Медики заявили, що вживання великої кількості води небезпечне для здоров'я

13,2 т.
Медики заявили, що вживання великої кількості води небезпечне для здоров'я

Медики з Глазго заявили, що вживання великої кількості води небезпечне для здоровья. Ще зовсім нещодавно вчені реклмендували протягом дня випивати не менше 2,5 літрів води для профілактики ожиріння і хвороб нирок. Наразі, на думку Британського Міністерства Охорони Здоров'я, а також провідних дієтологів, слід пити 1,2 літра води на день.

Дієтолог Маргарет Маккартні розвінчала міфи з приводу води, - повідомляє Neboley.com.ua.

Читайте: Кремнієва вода: ефективний засіб від 100 хвороб

"Раджу пити по 6-8 склянок води на добу - "не просто нісенітниця, а нісенітниця, повністю розвінчана. Адже корисні властивості води часто перебільшуються зацікавленими організаціями - наприклад, виробниками бутильованої води", - розповіла експерт.

Достовірно доведено, що при споживанні води без відчуття спраги, знижується концентрація уваги. Хімічні сполуки, які є в бутильованій воді, часто завдають непоправної шкоди здоров'ю. Крім того, деякі вчені довели, що зайве надходження води в організм призводить до захворювань нирок, замість їхньої профілактики.

Відео дня

Читайте: Медова вода: рецепт ефективного засобу для здоров'я та схуднення

"Від надмірного пиття води може розвинутися рідкісна, але потенційно смертельна хвороба - гіпонатремія: рівень солі в організмі знижується, можливий набряк мозку", - застерегла Маргарет Маккартні.

Як повідомляв "Обозреватель", вода з пластикової тари може стати причиною безпліддя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки