Медики навчилися передбачати смерть від майбутніх хвороб

4,7 т.
Медики навчилися передбачати смерть від майбутніх хвороб

Американські медики за допомогою аналізу крові змогли визначити, чи помре людина від гострих інфекційних захворювань протягом наступних 14 років.

Вчені вивчили 10 тисяч добровольців і виявили побічний продукт запальних процесів - біомаркер GlycA. Пов'язані з GlycA запальні процеси роблять людину більш вразливою до небезпечних інфекцій, пише Лента.

Серед на перший погляд здорових індивідів підвищений рівень GlycA 9 (який зберігається в перебігу багатьох років) поєднувався з безліччю запальних цитокінів, а також експресією генів, що вказують на підвищену активність нейтрофілів (тип лейкоцитів). Все це - ознаки хронічної запальної реакції всередині організму.

Відео дня

Читайте: Медики знайшли новий спосіб, щоб зупинити розвиток раку

"Нам доведеться багато працювати, щоб зрозуміти, чи можна якось знизити ризик. Особисто я не хотів би знати, що у мене підвищений ризик захворіти або померти через биомаркер GlycA, якщо лікарі не можуть нічого з цим зробити", - заявив автор дослідження Іоханнес Кеттунен з Університету Оулу.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчених шокувала реакція людини на "запах смерті".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки