Китайські лікарі за допомогою жиру побороли жіноче безпліддя

2,8 т.
Китайські лікарі за допомогою жиру побороли жіноче безпліддя

Китайські вчені заявили, що знайшли лікування синдрому полікістозних яєчників у жінок, що є однією з головних причин безпліддя. В основі розробленого нового методу лікування синдрому лежить пересадка бурої жирової тканини від людини і деяких ссавців.

Так вчені пересадили жир піддослідним щурам із СПКЯ, констатувавши після цього "значну стабілізацію менструації, поліпшення овуляції і позитивного результату вагітності", передає Naked Science.

Читайте: Дієтологи порадили вагітним їсти поменше риби

За словами дослідників, пересаджена тканина активувала ендогенну BAT, гормони жирової тканини адипокіни, які відіграють важливу роль в енергетичному метаболізмі тіла і фізіології яєчників. Тим часом вчені через складність трансплантації бурої жирової тканини людини поки не можуть сказати, коли буде розроблена нова терапія.

Синдром полікістозних яєчників, відомий також як синдром Штейна - Левенталя, характеризується хронічною відсутністю овуляції у жінок і веде до безпліддя. Випадки, коли жінка із СПКЯ може народити дитину, досить рідкісні. Найчастіше така вагітність закінчується викиднем або передчасними пологами.

Читайте: Названі смачні продукти, які зміцнюють здоров'я вагітних

Як повідомляв "Обозреватель", лікарі знайшли ліки, які знижують ризик передчасних пологів.