Україна придумала новий удар по російських ліках

12,7 т.
Україна придумала новий удар по російських ліках

Міністерство охорони здоров'я звернулося до уряду України з пропозицією призупинити надходження на ринок препаратів російського виробництва і виробників, розташованих на тимчасово непідконтрольних уряду України територіях.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У міністерстві відзначили, що кілька компаній, які мають реєстраційні посвідчення виробників або заявників від РФ, звернулися до відомства щодо завершення процедури державної реєстрації та перереєстрації. Однак внесення будь-яких змін до реєстраційних матеріалів можливе тільки в разі чинного Реєстраційного посвідчення на відповідний препарат.

Читайте: "Це прірва": глава МОЗ поставила страшний "діагноз" українським інтернам

Тому, після того, як буде завершена експертиза реєстраційних матеріалів для здійснення державної реєстрації та перереєстрації компаній, лікарські засоби будуть включені до наказів Міністерства з державної реєстрації, перереєстрації та внесення змін. Цей крок дозволить компаніям вилучити виробників РФ із реєстраційних матеріалів, зареєстрованих в Україні лікарських засобів.

"Ми працюємо над підготовкою розширення санкцій відносно Російської Федерації. Продовжуємо стежити за присутністю на ринку України і використанням у медичній практиці лікарських засобів вітчизняного виробництва", - відзначили на сайті міністерства охорони здоров'я.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", в Україні з'явилася сироватка від смертельної хвороби.