Вчені заявили, що вилікувати алкоголізм допоможе смачна їжа і секс

8,0 т.
Вчені заявили, що вилікувати алкоголізм допоможе смачна їжа і секс

Шведські вчені стали на шляху створення ліків від алкоголізму. Нові дослідження показали, що речовина OSU6162 істотно знижує тягу до алкоголю.

Вчені провели низку експериментів на лабораторних щурах, які протягом року вживали алкоголь. Рівень дофаміну у цих тварин був набагато нижчий, ніж у здорових щурів. OSU6162 сприяв нормалізації рівня дофаміну в системі головного мозку, - передає "Медпортал".

В іншому експерименті взяли участь 56 осіб, які страждають на алкоголізмом. Протягом двох тижнів одна половина випробовуваних отримувала OSU6162, а інші - плацебо. Після цього дослідники вивчали поведінку людей у ситуації, де їм надавалася можливість випити. Виявилося, що учасникам із першої групи вистачало всього однієї порції алкоголю, а ті, хто отримував плацебо, випивали більше. Учасники з першої групи отримали від випивки набагато менше задоволення, ніж добровольці, що входили в контрольну групу.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли сліди найдавнішого сексу на Землі: фотофакт

Дофамін - це гормон, який викликає почуття задоволення, що може бути пов'язано, наприклад, зі смачною їжею, добре виконаною справою або сексом. Вироблення дофаміну також викликає вживання алкоголю або наркотичних засобів.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розповіли про новий метод лікування за допомогою сексу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки