Вчених шокувала поведінка людини на "запах смерті"

19,9 т.
Вчених шокувала поведінка людини на 'запах смерті'

Британські психологи визначили, що людина вкрай гостро і негативно реагує на хімічну речовину, яка є основним компонентом "запаху смерті" - путресцин.

Так, вчені встановили, що навіть нетривалий контакт з отруйним аміном, який утворюється з аргініну в процесі гниття, призводить до настороженої й агресивної поведінки, - передає "Лента".

Учені наголошують: вперше виявлено, що запах одної-єдиної хімічної сполуки може сприйматися як сигнал небезпеки і порівняно швидко змінювати поведінку людини. Раніше було відомо тільки про хімічні сигнали загрози, що виробляються запахом поту.

Відео дня

Читайте: Медики знайшли новий спосіб, щоб зупинити розвиток раку

У вересні 2015 року інший колектив учених з'ясував точний склад запаху смерті. Фахівці дійшли до висновку, що безпосередньо перед початком розкладання тканин організму тіло людини пахне свіжоскошеною травою, а також свіжою рибою. Серед з'єднань, що виділяються після смерті, дослідники називають гексанал (саме за рахунок нього свіжоскошена трава має характерний аромат), а також індол (з різким ароматом) і тріметіламін.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені "зістарили" Землю, вирахувавхи нову дату зародження життя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки