Вчені назвали вітамін, який рятує від інфаркту і проблем з серцем

13,4 т.
Вчені назвали вітамін, який рятує від інфаркту і проблем з серцем

Вчені в Данії визначили, що вітамін С допомагає запобігти інфаркту і є причиною гарного здоров'я серця і судин у багатьох вегетаріанців і любителів овочів і фруктів.

"Ми знаємо, що фрукти та овочі корисні для нашого здоров'я, і наше дослідження показало, чому це так. Поїдання великої кількості рослинної їжі природним чином підвищує концентрацію вітаміну С в крові. Звичайно, аналогічного ефекту можна досягти, використовуючи звичайні таблеткові вітаміни, однак фрукти і овочі смачніше, і вони привчають нас підтримувати здоровий спосіб життя ", - заявив Бьорген Нордестгаард з університету Копенгагена, передає РІА Новини .

Відео дня

Нордестгаард і його колеги з'ясували, що вітамін С є одним з найбільш потужних засобів для продовження здорового життя серця і судин, простеживши за життям і дієтою понад 100 тисяч датчан і співставивши дані по частоті їх смертей від інфаркту та інших хвороб серця і судини з тим, як влаштована їх ДНК.

Читайте: Прорив в судмедекспертизі: відкрито унікальний спосіб дізнатися точний час смерті людини

Як показали їх спостереження, люди, які вживали помітно більше фруктів і овочів, приблизно на 15% рідше страждали від проблем з серцево-судинною системою і на 20% рідше вмирали, ніж інші данці, що брали участь в дослідженні.

Однією з причин цього, як показав подальший аналіз, було те, що вітамін С стимулює зростання сполучної тканини, яка підтримує стабільну роботу серця та інших органів тіла. Крім того, він є потужним антиоксидантом, який захищає ДНК і білки в клітинах серця і судин від поломок і некоректної роботи.

Читайте: Вчені назвали причину, по якій Гітлер напав на СРСР

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікарі розповіли чи можна пити алкоголь після спортзалу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки